Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) Ziyareti

11 Aralık, 13:55

Üniversitemiz Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni (NGBB) Ziyaret Etti.

10.12.2013 tarihinde, üniversitemiz Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Bitki Sistematiği ve Türkiye Vejetasyonu dersi kapsamında Doç. Dr. Necmi AKSOY ve Uzman Biyolog Serdar ASLAN gözetiminde Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ziyaret etti.

Öğrenciler Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi kuruluşu hakkındaki kısa videoyu izledikten sonra Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu rehberliğinde, Merkez Ada, Ertuğrul Adası ve İstanbul Adasında bulunan doğal ve egzotik Gymnospermae (Açık Tohumlular) ve Angiospermae (Kapalı Tohumlular) örnekleri incelendi. Daha sonra NGBB Genel Müdürü Prof. Dr. Adil GÜNER tarafından, botanik bahçelerinin önemi ve bahçenin amaç ve görevleri, yapılan projeler hakkında genel bilgiler verildi.