Metek TOKİ Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’ndan Herbaryumumuza Ziyaret

11 Aralık, 14:02

Metek TOKİ Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’ndan Gezi Kolu öğrencileri herbaryumumuzu, yabani hayvan müzemizi ve ekoloji laboratuvarını  ziyaret ettiler.

07.11.2013 tarihinde, Metek TOKİ Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’ndan 7-A ve 7-H sınıfı öğrencileri Gezi Kolu olarak herbaryumumuzu, yabani hayvan müzemizi ve ekoloji laboratuvarını ziyaret ettiler.

Konuyla ilgili olarak Herbaryum sorumlusu Doç. Dr. Necmi AKSOY, Uzman Serdar ASLAN ve Arş. Gör. Neval GÜNEŞ ÖZKAN  “ Fosiller, Meyve Tipleri, Bitkilerle ilgili tarihi kitap koleksiyonu, Herbaryumlarda bitkilerin kurutulması ve depolanması aşamaları” konularında kısa bilgiler verildi. Ardından DUOF Herbaryumunda bulunan, Düzce bölgesinden toplanmış olan herbaryum örnekleri gösterildi.

Ardından Yabani Hayvan Müzesini gezdiler. Burada Yaban hayvanlarının doldurulması, sergilenmesi, Düzce’nin yaban hayvanları ve böcekleri konusunda bilgiler aldılar.

Daha sonra Ekosistem laboratuvarını gezerek taş koleksiyonunu incelediler.